Inbraakcentrales

Een inbraakcentrale vormt het hart van een beveiligingssysteem. Op de centrale worden alle detectoren, bediendelen en alarmgevers ( sirenes en flitsers ) aangesloten zodat het paneel de gewenste acties kan uitvoeren.
Die acties kunnen bestaan uit:

  • Akoestisch signaal geven met behulp van een sirene
  • Doorgeven van de inbraakmelding aan een mobiele telefoon via sms-jes
  • Doorgeven van de inbraakmelding aan een particuliere alarm centrale.

De medewerkers van de alarmcentrale kunnen op afgesproken volgorde waarschuwingsadressen bellen om waarschuwingsadressen van de alarmmelding op de hoogte te brengen. Het is ook mogelijk deze melding over een internet voorziening door te melden. Een noodstroomvoorziening op de router is dan wel wenselijk cq. noodzakelijk.

Wanneer de meldkamer een dubbele alarmmelding doorkrijgt van twee verschillende detectoren op twee verschillende zones dan is er sprake van een geverifieerde inbraakmelding. Deze alarmmelding mag aan de politie doorgegeven worden in overleg met u. De politie dient de melding met prioriteit 1 te behandelen.

Inbraakpanelen komen in vele soorten. Alarm expert maakt gebruik van zogenaamde hibryde systemen. Deze systemen zijn zowel te voorzien van bedrade als draadloze detectoren. De kleinste systemen zijn voorzien van 4 zones (Networks), de grotere systemen zin uitbreidbaar tot 520 zones (Galaxy). Afhankelijk van uw wensen kiezen we voor een geschikt merk/model centrale.

Scroll naar boven